Furniture Friday #40 | the Lobby Chair by Eames

Furniture Friday #40 | the Lobby Chair by Eames

Zo’n jaar geleden zijn we begonnen met onze Furniture Friday; een terugkerend item in ons journal om onze passie voor interieur design te delen en iets uit furniture-land uit te lichten. We begonnen Furniture Friday #1 met een stoel die we tot de ‘koning der klassiekers’ hebben gekroond; De Lounge Chair uit 1956 van het ontwerpduo Ray en Charles Eames.

We zijn inmiddels aanbeland bij Furniture Friday #40 en vinden we het tijd om weer een design-parel van Eames naar voren te brengen; dit keer the Lobby chair.

the Lobby Chair

De Lobby Chair zag in 1960 het levenslicht en is dus iets jonger dan de Lounge Chair.

De Lobby Chair wordt – net als alle design van Eames – vandaag de dag op de markt gebracht door Vitra. Vitra schrijft op haar website dat de Lobby Chair qua constructie met de Lounge Chair verwant is en net zo comfortabel is.

En dat comfort willen we! De Lounge Chair zien we  immers meer in de privé omgeving en de Lobby Chair meer in de zakelijke omgeving. En in die zakelijke omgeving brengen we een groot gedeelte van onze dag door.

Waarom zouden we moeten wachten tot we thuis zijn om comfortabel, als een vorst, te kunnen zitten? Dat hoeft dus ook niet. Je kunt op kantoor genieten van het comfort van de Lobby Chair en thuis van het comfort van de Lounge Chair. Oja, naast het comfort zien beide stoelen er fantastisch uit. Iconen zijn het; de tijdloze design-kwaliteit spat ervan af!

De Lobby Chair bestaat uit drie afzonderlijke kussens die door metalen zijstukken met elkaar verbonden zijn. De fauteuil werd oorspronkelijk ontworpen voor de lobby van het Time Life Building in New York. In de jaren daarna ontstonden verschillende versies, allen met het  buitengewone zitcomfort.

Er is een Lobby Chair (ES 104) als draaibare bureaustoel voor achter het bureau.

Er is de Lobby Chair (ES 108) voor aan de vergadertafel

en de bredere en lagere Lobby Chair (ES 105) is er als fauteuil voor de lobby en de wachtruimte.

De Lobby Chair is in vele kleuren en leersoorten verkrijgbaar, maar wij gaan voor een (vintage) zwarte versie, zoals we ook voor de Lounge Chair voor de all black versie zouden gaan.

 

Goed weekend gewenst en tot een volgende Furniture Friday!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren«
»