Furniture Friday #42 | wooden textures by Elisa Strozyk

Furniture Friday #42 | wooden textures by Elisa Strozyk

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat alles al is bedacht en uitgevoerd en ieder nieuw product of materiaalgebruik een regelrechte kopie is van iets dat eerder al is gedaan. Toch zien we in de wereld van kunst en design dat dit gelukkig ook anders kan (worden ervaren).

In deze Furniture Friday een jonge ontwerper genaamd Elisa Strozyk, geboren in 1982 in Berlijn, Duitsland.

Tot 2007 studeerde ze ‘textile and surface design‘ aan de ‘Berlin Weissensee School of Art (KHB Berlin)’ en in 2009 haalde ze haar master degree voor haar studie ‘Future Textile Design‘ aan ‘Central Saint Martins’ in Londen.

Na het behalen van haar master degree is ze teruggekeerd naar Berlijn en heeft daar haar eigen design studio geopend. Sindsdien timmert Elisa heel hard aan de weg en heeft zij haar naam gevestigd en zich al laten bekronen met verschillende prijzen.

Wooden Textiles

Elisa is gespecialiseerd in handgemaakte design objecten voor in huis en bedrijf. Ze speelt met de eigenschappen van materialen en daarmee met de verwachtingen die we daarbij hebben. Bijvoorbeeld: producten die we als zacht en flexibel kennen en verwachten, maakt Elisa van harde, lastig buigzame materialen zoals hout.

Wij richten ons voor nu op deze wooden textiles van Elisa, waarbij ze stukjes hout op textiel bevestigt, waardoor een 50/50-hard/zacht-geheel ontstaat. Dit materiaal/deze texture wordt door haar vervolgens op vele manieren gebruikt, zoals voor dekens, gordijnen, kasten en lampen. De materialen – en daarmee de objecten – zijn vormbaar. Een houten lampenkap, die normaal niet van vorm kan worden veranderd, maakt zij vormbaar en heel spannend. Althans, wij vinden het spannend en zeer fraai.

We houden het in deze Furniture Friday kort qua tekst en er volgt verder alleen een aantal beelden, omdat we denken dat dit meer zegt dan verdere woorden en onze eerdere woorden kracht bijzet.

We denken dat je bij het zien van de beelden de verwarring ervaart die we bedoelen en die Elisa met haar design teweegbrengt. Kijk zelf of je net als wij overtuigd bent dat we nog heel veel goeds van Elisa Strozyk gaan zien en horen.

Tot een volgende Furniture Friday!

                     

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren«
»