Furniture Friday #45 | ‘we make you jealous of your own…’

Furniture Friday #45 | ‘we make you jealous of your own…’

Het ultieme thuisgevoel

We schreven er al over in de LEVEN! Magazine #49 wintereditie; een goed interieur past bij de persoonlijkheid van de bewoners en bij het pand. Kleuren, texturen, materialen, objecten en meubels moeten een harmonieuze, eigentijdse mix vormen voor het ultieme thuisgevoel. Dat gevoel kan alleen bereikt worden door dichtbij jezelf te blijven. Listen to your (he)art!

Oud en nieuw

Een interieur wordt vaak gevormd door een verzameling oude en nieuwe elementen, losse meubelstukken zonder een eenheid te vormen. Hoe mooi het ook is om erfstukken, antiek of kringloopvondsten te combineren met nieuwe stukken (we houden van deze mix), probeer je interieur wel als geheel te blijven zien, niet als op zichzelf staande meubelstukken. Kies uit een kleurpalet een basiskleur, aangevuld met kleuren uit hetzelfde palet en gebruik deze schakeringen door je woning. Door materialen, kleuren en texturen op elkaar af te stemmen creëer je rust, eenheid en sfeer.

Statements

Mensen vinden het spannend om (grote) statements te maken in hun interieur. Een donkere kleur op de wanden, een behang met een grote print, een levensgroot kunstwerk of een rauwe bakstenen wand. Zoek iets unieks, iets speciaals dat je aanspreekt en match de materialen en kleuren met het interieur van de rest van je woning of bedrijf. En vergeet vooral ook niet om te denken aan beplanting. (Grote) planten geven voor kleur en leven!

Accessoires

Maak verzamelingen van losse spullen, creëer hoekjes. Als je accessoires bij elkaar zet is het minder rommelig dan wanneer je ze op verschillende plekken over een kamer verspreidt. Gebruik een mooi dienblad, een vakkenkast of een glazen stolp om bijzondere accessoires en persoonlijke objecten mooi te etaleren. Dit geldt ook voor foto’s en kunst. Als je deze groepeert op een wand, straalt het meer kracht en rust uit dan wanneer je op meerdere plekken een klein, enkel stuk hangt of neerzet.

Advies

Vaak is de theorie veel eenvoudiger dan de praktijk. We kunnen je deze korte tips wel toeroepen, maar wat doe je ermee in jouw interieur? Daarin schuilt de moeilijkheid en onze kunde. Bel ons tijdig voor een advies of een oriënterend gesprek, want: ‘we make you jealous of your own concept‘.

Goed weekend en tot volgende Furniture Friday.
BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren«
»