Furniture Friday #47 | RAAF by VanGijs

Furniture Friday #47 | RAAF by VanGijs

Zie je een meubelstuk alleen als een noodzakelijk (trendgevoelig) gebruiksvoorwerp, dat je om de zoveel tijd inruilt voor een ander (hipper) exemplaar? Of zie je een meubelstuk als een een stuk (tijdloos) design, als kunst, als een investering, dat een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van jouw leven en de levens na jou?

Hoewel dit zeker niet voor alle meubelstukken zal gelden, bevinden wij ons meer in die laatste categorie. Wij houden van (furniture) design en geloven in de waarde daarvan.

Als jij ook op onze lijn zit, stel je dan eens voor dat je een tafel hebt, die zich vormt naar jouw leven en met de jaren alleen maar mooier en mooier wordt. Een tafel waar jouw kinderen later fragmenten kunnen vinden van de handgeschreven liefdesbrieven van jou aan hun moeder of vader…Hoe mooi zou dat zijn?

RAAF by VanGijs

Wij denken het meubelstuk gevonden te hebben dat zo’n rol kan vervullen. De tafel RAAF door VanGijs in nauwe samenwerking met Jacco Maris. Het betreft een hedendaagse tafel met een elegant stalen onderstel van gepolijst rvs gecombineerd met zwart staal met daarbovenop een lederen tafelblad.

Een lederen tafelblad…Het is vooral dat tafelblad in leer dat ons doet smelten. We weten namelijk hoe mooi onze leren designer bag, die vintage leren jas en dergelijke worden naar mate die ouder worden. We weten hoe romantisch en spannend een oude lederen bureau-inleg kan zijn en hoe hip en begerenswaardig die vintage Chesterfield, Eames Lounge Chair of Barcelona Chair is.

Leer is vaak al beschadigd tijdens het dragen door het dier dat het geschonken heeft, maar krast en vlekt daarna door. Het leer wordt op plekken misschien zelfs een beetje vlekkerig en vettig. Ieder stuk leer is uniek, het leeft voort en wordt met de krassen juist mooier en mooier.

De RAAF 01 is de kleinste variant met een afmeting van 200 cm bij 95 cm. De RAAF 02 is met zijn 270 cm bij 95 cm aanzienlijk groter. De prijs van deze tafel ligt rond de € 4.000 – € 6.000. Een fors bedrag, maar dat zeer goed verdedigbaar is als je de voorgaande argumenten erbij betrekt. Wij zouden maar wat graag een RAAF aan ons leven toevoegen en daar later alle mooie herinneringen vanaf kunnen lezen. Belangrijk te vermelden is dat een andere kleur leer en/of andere afmetingen bespreekbaar zijn. Zo kan jouw RAAF nog persoonlijke worden. Ons lijkt een blad in zwart leer bijvoorbeeld bijzonder fraai.

Goed weekend en tot volgende Furniture Friday!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren«
»