woonhuisontwerp | van binnenuit


Categorie:

Voor een nieuw te bouwen 2-onder-1-kap woning in Noord-Holland maakten wij de eerste concepten en schetsen ter verkenning van de daadwerkelijke ruimte en de bijbehorende mogelijkheden naar aanleiding van de wensen en eisen van de opdrachtgevers. Omdat het een huis betreft dat gebouwd wordt in particulier opdrachtgeverschap hadden de bewoners de keuzevrijheid om te beginnen met het ontwerpen van binnenuit, vanuit indeling, essentie en de dynamiek van het gezin.

 

De opdracht was duidelijk; het creëren van een indeling voor een familiehuis vol licht, openheid en met een natuurlijke flow waar de opdrachtgevers zich kunnen opladen na een drukke werk -of schooldag.  Maar ook een huis waarin ieder gezinslid een eigen ruimte krijgt met voldoende mogelijkheden om zich terug te trekken om te studeren, werken of relaxen. Geen overbodige toevoegingen, een simpel, eerlijk en helder woonhuis.

Door middel van een centrale trap ontstaat een spannend geheel binnen de grote ruimte die de begane grond vormt. Met de keuken aan de voorzijde en de living aan de achterzijde van de woning ontstaat een vanzelfsprekendheid tussen beide ruimtes. Deze heldere lijnen komen terug in alle ontwerpen van JEALOUS concepts.